סדרת ההרצאות שלי נועדה לאפשר התבוננות על תחומי תוכן שונים, כגון

קבלת החלטות בצמתים בחיים / התמודדות במצבי לחץ  / שיקום הסמכות ההורית / תקשורת בין אישית-פיתוח מיומנות / שפת גוף / קבלת החלטות בתנאי אי ודאות / האינטראקציה בין הגוף והנפש – שינה וחלומות ועוד.

ההרצאות משלבות ערך מוסף אדיר למשתתפים ומוציאה אותם עם כיווני חשיבה חדשים וזוויות התבוננות רעננות על נושאים שקשורים ביום יום שלהם. התכנים בהרצאות ובהדרכות יותאמו בהתאם לאופי החברה ולמקצוע המשתתפים.

הקשר בין הגוף והנפש מלווה אותנו לאורך כל חיינו. ההרצאה בוחנת את מהות הקשר הזה דרך תהליכי השינה והחלום. מרכזה בתיאור תהליך השינה, מיפוי פסיכולוגי של טיפוסי "שינה " שונים ו"טיפים" כיצד לשפר את איכות השינה שלנו. במהלך מחזור השינה יתוארו שלבים שונים ותופעות מרתקות כמו: הליכה בשינה, דיבור בשינה, שינה עם עיניים פקוחות ונחירות ולאחר מכן יוצג בהרחבה נושא החלומות ומשמעותם.
ההרצאה עוסקת בהצגת תיאוריות שונות העוסקות במצבי מצוקה משבר ולחץ ומבנה את השימוש במנגנוני הגנה וסגנונות ההתמודדות האינדיבידואלים והקולקטיביים. ההרצאה נותנת מגוון רחב של דוגמאות למצבי לחץ, תוך התמקדות במצבים מקצועיים, ואישיים בפרט ולימוד שיטות התמודדות
האם גם את/ה הגעת לצומת בחיים בה נתקלת בשאלות כמו:
האם להישאר בקשר זוגי שאיננו טוב?, האם להעדיף קריירה על פני המשפחה או להיפך?, האם להישאר במקום עבודה שאינו מתגמל מבחינה מקצועית ו/או חומרית?
האם כאשר הגעת לצומת כזה בחיים הצלחת לקבל החלטה נכונה?, מהי החלטה נכונה בכלל?
האם הצלחת להתמודד עם החרדה שעלתה במצב כזה ואולי זו היא שמניעה אותך?ההרצאה "קבלת החלטות בצמתים בחיים" נוגעת בצמתים האישיים שלנו, בוחנת את דרכי ההתמודדות איתם ומעוררת מחשבה אחרת על איכות חיינו.מהו בכלל אושר? והאם אנו יודעים לזהות אותו?, האם יש פתרון? יש, ואפילו כמה…, איפה, מתי ואיך ???
ההרצאה תעסוק בהכרה של מודלים בקבלת החלטות תוך יישומם לשטח המעשי
קהל היעד הנו מנהלים מדרגות שונות המתמודדים עם מצבי קבלת החלטות
הקורס סוקר מושגים ומודלים הרלבנטים לקבלת החלטות במציאות על פי הגישה הנטורליסטית(Naturalistic decision making). גישה זאת חוקרת קבלת החלטות המאופיינת על ידי בעיות בלתי מובנות, סביבות דינמיות, מטרות משתנות או מסוכסכות, מעגלי פעולה-משוב, דוחק זמן, סיכונים משמעותיים, ריבוי משתתפים והשפעה של נורמות ומטרות ארגוניות. חלקה הראשון של ההרצאה עוסק בקבלת החלטות פרטניות, חלקה השני עוסק בקבלת החלטות ארגוניות.
סמכות ההורים עלולה להיות מבלבלת ולא רק את ההורים אלא גם את ילדיהם. מדוע לנו ההורים של המאה ה21 פחות ברור מהן חובותינו וגם זכיותינו והיכן אנו מציבים את גבולות הסמכות שלנו? ההרצאה תקיף בהרחבה את נושא סגנונות ההורות וכיצד בא לעולם המושג סמכות הורית. ההרצאה משלבת ידע תיאורטי עם סדנא יצירתית להעצמת ההורה והשבה של מרכזיותו בחינוך מתוך כוונה שההורים יחושו פחות אוזלת יד מול הילדים שעושים ככל העולה על רוחם.
התנסות חווייתית העוסקת בזיהוי ובמיפוי של דפוסי תקשורת אישיים, בחידוד רגישות ומודעות לעצמי ולזולת ובהקניה של מיומנויות תקשורת אסרטיבית באמצעות התבוננות באירועים ובמצבים שונים מחיי היומיום בהיבט מקצועי ובין-אישי. תקשורת ברמה האישית, צוותית ומערכתית וחסמים מול תקשורת חיובית.
התקשורת בין אנשים מתבצעת באמצעים מילוליים ובאמצעים בלתי מילוליים. השליטה בשפה הבלתי מילולית מאפשרת לנו להעביר מסרים בצורה נכונה ואפקטיבית ולפרש מצבים תקשורתיים מעבר לנאמר. שפת הגוף היא כלי מרכזי בהשגת תקשורת בינאישית אפקטיבית בין חברים, במשפחה ובסביבת העבודה. הסדנא תאפשר להכיר את נושא שפת הגוף והתקשורת הבלתי מילולית, לדעת לתקשר ולהפעיל נכון את שפת הגוף והתקשורת הבלתי מילולית ולדעת לפרש ולנתח את הצד הלא מילולי של מצבים תקשורתיים.


all logos-01